Ένας Παλαιστίνιος ο οποίος ανήκε στην οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ και τον οποίο καταζητούσε ο ισραηλινός στρατός, σκοτώθηκε σήμερα στη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψής του, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και την οργάνωση.

Οι στρατιώτες «έγιναν στόχος πυροβολισμών στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν το πρωί στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης για τη σύλληψη ενός καταζητούμενου τρομοκράτη στη Τζενίν», αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι ένας ακόμη Παλαιστίνιος τραυματίστηκε ελαφρά.

«Στη διάρκεια των επεισοδίων ο καταζητούμενος τρομοκράτης αναγνωρίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει. Οι στρατιώτες κατάφεραν να τον συλλάβουν κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών», σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Τραυματισμένος, διακομίστηκε σε ένα ισραηλινό νοσοκομείο, όπου υπέκυψε», πρόσθετε.

Πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, όπου διέμενε ο καταζητούμενος Ισλάμ αλ Τουμπάσι, 21 ετών, ο αδερφός του οποίου, τοπικός επικεφαλής του Ισλαμικού Τζιχάντ, σκοτώθηκε το 2006 από τον ισραηλινό στρατό.

«Ο Ισλάμ αλ Τουμπάσι ήταν ένα από τα στελέχη μας στη Τζενίν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή του Ισλαμικού Τζιχάντ, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ», πρόσθεσε η ίδια πηγή.