current views are: 1

17 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση19:44

Νεκρός από ισραηλινά πυρά παλαιστίνιος ισλαμιστής στη δυτική Όχθη

Παλαιστίνιος, ο οποίος ανήκε στην οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ και τον οποίο καταζητούσε ο ισραηλινός στρατός, σκοτώθηκε την Τρίτη στη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Δημοσίευση 19:44’
αρθρο-newpost

Παλαιστίνιος, ο οποίος ανήκε στην οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ και τον οποίο καταζητούσε ο ισραηλινός στρατός, σκοτώθηκε την Τρίτη στη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Παλαιστίνιος, ο οποίος ανήκε στην οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ και τον οποίο καταζητούσε ο ισραηλινός στρατός, σκοτώθηκε την Τρίτη στη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψής του, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και την οργάνωση.

Οι στρατιώτες «έγιναν στόχος πυροβολισμών στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν το πρωί στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης για τη σύλληψη ενός καταζητούμενου τρομοκράτη στη Τζενίν», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι ένας ακόμη Παλαιστίνιος τραυματίστηκε ελαφρά.

«Στη διάρκεια των επεισοδίων ο καταζητούμενος τρομοκράτης αναγνωρίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει. Οι στρατιώτες κατάφεραν να τον συλλάβουν κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών», σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Τραυματισμένος, διακομίστηκε σε ένα ισραηλινό νοσοκομείο, όπου υπέκυψε», καταλήγουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, όπου διέμενε ο καταζητούμενος Ισλάμ αλ Τουμπάσι, 21 ετών, ο αδερφός του οποίου, τοπικός επικεφαλής του Ισλαμικού Τζιχάντ, σκοτώθηκε το 2006 από τον ισραηλινό στρατό.

«Ο Ισλάμ αλ Τουμπάσι ήταν ένα από τα στελέχη μας στη Τζενίν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του Ισλαμικού Τζιχάντ, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ», πρόσθεσε η ίδια πηγή.


σχετικα αρθρα