Οι ΗΠΑ επέκριναν σήμερα έντονα τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε εκ νέου ότι η επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού στην Συρία δεν έγινε από το καθεστώς της Δαμασκού, αλλά ότι ήταν "προβοκάτσια".

"Βεβαίως και έχουμε δει τα σχόλια του υπουργού Λαβρόφ. Κολυμπάει αντίθετα στο ρεύμα της διεθνούς κοινής γνώμης και ακόμη σημαντικότερο, αντίθετα στο ρεύμα των γεγονότων", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζένιφερ Ψάκι.

Η ίδια στηρίχθηκε στην έκθεση του ΟΗΕ, η οποία δόθηκε χθες στην δημοσιότητα και η οποία, όπως δήλωσε η Ψάκι, "επιβεβαιώνει άνευ αμφιβολίας ότι χημικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου αερίου σαρίν, χρησιμοποιήθηκαν στην Συρία".

Και, πρόσθεσε η Ψάκι, "αν στηριχθεί κανείς στις δικές μας πληροφορίες που περιέχονται στην έκθεση, πολλές ουσιαστικές λεπτομέρειες επιβεβαιώνουν την ενοχή του καθεστώτος (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ στην επίθεση αυτή" της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού, η οποία προκάλεσε, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, τον θάνατο 1.429 ανθρώπων.