Η Σερβία χαιρέτισε την ενημέρωση, από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, του Συμβουλίου Ασφαλείας του οργανισμού για τα αποτελέσματα της έρευνας των επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Χαιρετίζουμε την καταδίκη της χρήσης χημικών όπλων. Ως χώρα που έχει υπογράψει τη Συνθήκη για την απαγόρευση και καταστροφή των χημικών όπλων, υποστηρίζουμε την πλήρη εξάλειψή τους. Η χρήση χημικών όπλων αποτελεί τη σοβαρότερη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.
   
Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας εκτιμά ότι η προσχώρηση της Συρίας στη Συνθήκη για την απαγόρευση των χημικών όπλων είναι πολύ σημαντική και εκφράζει την πεποίθηση ότι η Συρία επέδειξε ευθύνη και έκανε σοβαρό βήμα προς την εδραίωση της ειρήνης και τη μείωση της έντασης σε ολόκληρη την περιοχή.
   
Επιπλέον το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο ρόλος του ΟΗΕ είναι καθοριστικής σημασίας για την αμερόληπτη διερεύνηση περιστατικών χρήσης χημικών όπλων και τη στήριξή του στην περαιτέρω αποφασιστική εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών στο ζήτημα αυτό.