"Πρόωρη κίνηση" χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Άνγκελ Ναϊντένοφ την πρόθεση του κόμματος του Μπόικο Μπορίσοφ GERB να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα, στη Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση, ο κ. Ναϊντένοφ χαρακτήρισε φυσιολογική πολιτική κίνηση την κατάθεση πρότασης μομφής, αλλά, όπως είπε, όταν γίνεται στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης είναι άκαιρη, καθώς δεν επαρκεί ο χρόνος για να εκτιμηθούν οι πολιτικές της κυβέρνησης.

"Είναι ένα ακραίο μέτρο που επιβάλλεται όταν ένα κόμμα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση έχει χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προκειμένου να υπερασπιστεί τη στάση του" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ναϊντένοφ.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό, δεν υπάρχει - μέχρι στιγμής - κανένα πεδίο πολιτικής στο οποίο να έχει αποτύχει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι το GERB είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο, υπό την πίεση μαζικών διαδηλώσεων κατά των "φουσκωμένων" λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και των γενικότερων μέτρων λιτότητας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

TAGS