Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ετοιμάζονται να αποστείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους μιας συριακής περιοχής που τελεί υπό τον έλεγχο κουρδικών πολιτοφυλακών και βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία.

"Ελήφθησαν οι εγκρίσεις για την πρωτοβουλία του κυβερνήτη της επαρχίας Σανλιούρφα, Τζελαλετίν Γκιουβέντς, (...) να αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια, μέσω και υπό τον συντονισμό του Ερυθρού Σταυρού, στους Σύρους πολίτες της περιοχής Άιν αλ Άραμπ", αναφέρουν οι αρχές της Σανλιούρφα, στην νοτιοανατολική Τουρκία, σε ανακοίνωσή τους.

Το σχέδιο εξασφάλισε την υποστήριξη του τουρκικού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών, προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή, όπου διευκρινίζεται ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί στην Συρία από την μεθοριακή τουρκική πόλη Μιρσιτπινάρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Η περιοχή Άιν αλ Άραμπ (Κομπάνι στα κουρδικά), στην βόρεια Συρία, αποτελεί έναν κουρδικό θύλακα ο οποίος τελεί σήμερα υπό τον έλεγχο του κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και των πολιτοφυλακών του στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Το σχέδιο αυτό παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας ανακοινώνεται την ώρα που σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται εδώ και εβδομάδες ανάμεσα σε κουρδικές πολιτοφυλακές και μαχητές τζιχαντιστικών οργανώσεων στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας.