Οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ μετέβαλαν την τακτική τους τέσσερις ημέρες πριν από την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον ενός ευρωσκεπτικιστικού κόμματος η ταχεία άνοδος του οποίου μοιάζει να απειλεί την προσπάθεια του κεντροδεξιού συνασπισμού της συμπολίτευσης να παραμείνει στην εξουσία την Κυριακή.

Η CDU, η οποία ως σήμερα στην προεκλογική εκστρατεία αγνοούσε επιδεικτικά κι επί τούτου το μικρό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ανέθεσε σε μια από τις σημαντικότερες μορφές του κόμματος και της κυβέρνησης, τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να επιτεθεί στο νεοπαγές πολιτικό μόρφωμα.

«Οι άνθρωποι αυτοί ισχυρίζονται ότι "θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα από οικονομικής άποψης χωρίς το ευρώ"», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος εορτάζει την Τετάρτη τη συμπλήρωση των 71 του χρόνων, μιλώντας στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit. «Ο ισχυρισμός αυτός είναι εντελώς λαθεμένος, δεν έχει καμιά αξιοπιστία και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την ευημερία μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι με αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι μοιάζουν να έχουν παγιδευτεί στο παρελθόν», συνέχισε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας στην εφημερίδα Die Zeit, σε συνέντευξή του με την οποία σηματοδότησε την αλλαγή τακτικής της CDU έναντι της AfD αλλά και αποκάλυψε τον εκνευρισμό στο στρατόπεδο της Μέρκελ.

Ο κ. Σόιμπλε προέβλεψε ότι το νεοπαγές αυτό κόμμα θα χαθεί, όπως και άλλα «μονοθεματικά, οπισθοδρομικά γκρουπούσκουλα» στο παρελθόν.