Σε επιμνημόσυνη δέη ση στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που έγινε σε ένα κτήριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσιγκτον θα παραστεί την Κυριακή ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Για να τιμήσει τα θύματα της τρομερής επίθεσης στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος θα παραστεί στο μνημόσυνο την Κυριακή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον τόπο τελετής.

«Ο πρόεδρος επιθυμεί να εκφράσει τη θλίψη για το θάνατο των αθώων θυμάτων και να μοιραστεί τον πόνο με όλη τη χώρα μετά από μια ακόμη παράλογη μαζική επίθεση», είπε.

Από την πλευρά του, το γραφείο του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι ο αμερικανός αντιπρόεδρος επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με σκοπό να μεταβεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες της επίθεσης.

«Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν ήρθε στην Ουάσιγκτον νοσοκομείο για να επισκεφθεί τους ασθενείς τραυματίες» μετέφερε συνεργάτης μέσω του επίσημου λογαριασμό του στο Twitter.

Τη Δευτέρα, ο κ. Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να αναβιώσει τη μεταρρύθμιση του νόμου που διέπει τη διακίνηση των πυροβόλων όπλων, που ξεκίνησε μετά τη σφαγή των μαθητών στο δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, στο τέλος του περασμένου έτους.