Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα και αντάλλαξαν πυρά με ομάδες ενόπλων σήμερα στην περιφέρεια Κερντασάχ, στα περίχωρα του Καΐρου, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Δυνάμεις ασφαλείας επέδραμαν στην περιοχή για να συλλάβουν πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται ότι πυρπόλησαν αστυνομκά τμήματα και σκότωσαν 11 αστυνομικούς στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την ανατροπή από το στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο. Έκτοτε δεν επιτρεπόταν στις αστυνομικές δυνάμεις να μπουν στην Κερντασάχ.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως ο στρατός και η αστυνομία της Αιγύπτου επιτέθηκαν στην Κερντασάχ για να διώξουν από εκεί τους "τρομοκράτες".

"Η επιχείρηση έχει στόχο να εκκαθαριστεί το χωριό από τα τρομοκρατικά στοιχεία", δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.

Τουλάχιστον ένας αστυνομικός  έχει σκοτωθεί κατά τα σημερινά βίαια επεισόδια, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν πάρει τον έλεγχο της περιοχής και επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η Κερντασάχ βρίσκεται σε απόσταση 14 χλμ. από το Κάιρο και θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών. Κάτοικοι της περιοχής είπαν χθες, Τετάρτη, ότι δεν ελέγχουν την περιοχή, αλλά και δεν θέλουν να έρθει η αστυνομία.

"Δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη επειδή ξέρουμε ότι θα έρθουν για να συλλάβουν ανθρώπους τους οποίους γνωρίζουμε και σεβόμαστε, αλλά τους κατηγορούν για τη βία που ξέρουμε ότι ασκήθηκε από εξωτερικά στοιχεία, όχι από τους σεβαστούς σεΐχηδές μας", δήλωσε προς το Ρόιτερς ένας κάτοικος, ο Άχμεντ Άλι.