Οδηγία στους πελάτες των Starbucks να μην φέρνουν όπλα μέσα στις καφετέριες γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι επιθυμητό εξέδωσε ο CEO της εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι ο νέος κανόνας δεν σημαίνει ότι παίρνει θέση στην γενικότερη συζήτηση για περιορισμό ή μη της οπλοκατοχής στην Αμερική.

«Ωστόσο πιστεύουμε ότι τα όπλα δεν θα έπρεπε να είναι μέρος της εμπειρίας των Starbucks», σημείωσε ο Χάουαρντ Σουλτς.

Τα Starbucks είχαν γίνει τελευταία στόχος των επικριτών της οπλοκατοχής στην Αμερική, εν μέρει, όπως σημειώνει το Associated Press, εξαιτίας της φιλελεύθερης εταιρικής της εικόνας.

Ο Σουλτζ είπε ότι η απόφαση να ζητηθεί από τους πελάτες να σταματήσουν να φέρνουν όπλα στα καταστήματα ήρθε ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης συχνότητας των "Starbucks Appreciations Days" τους τελευταίους μήνες, στις οποίες οπαδοί της οπλοκατοχής ερχόντουσαν στα Starbucks με όπλα.

Ο CEO ξεκαθάρισε ότι ελπίζει οι άνθρωποι να τιμήσουν αυτό το αίτημα, αλλά αποσαφήνισε ότι η εταιρεία του θα εξυπηρετεί και όσους παραβούν τον κανόνα ενώ επέστησε την προσοχή των υπαλλήλων των Starbucks στο ότι δεν θα είναι δουλειά τους να επιβάλλουν τον νέο κανονισμό.

TAGS