Στο Τέξας έγινε η 25η εκτέλεση θανατοποινίτη φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για τον 31χρονο Ρόμπερτ Γκάρζα, ο οποίος εκτελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης για τη δολοφονία τεσσάρων γυναικών πριν από 11 χρόνια.

Ο ισπανόφωνος άντρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο όπως και τρία άλλα μέλη της συμμορίας του, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 20:41 τοπική ώρα (0:41 GMT της Παρασκευής) στο Χάντσβιλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης του Τέξας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλη την οικογένειά μου και όλους τους φίλους μου για την υποστήριξή τους, σας 'αγαπώ ( ... ) Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο για όλους σας », είπε ο Γκάρζα λίγο πριν από την εκτέλεση, σύμφωνα με μια δήλωση που μεταδόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Τέξας.

Ο 31χρονος είχε καταδικαστεί για «τη σφαγή στο Έντιμπουργκ», (μια πόλη του Τέξας) η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι μελών μιας αντίπαλης συμμορίας ναρκωτικών τον Ιανουάριο του 2003.

Στην πραγματικότητα όμως εκτελέστηκε για τις δολοφονίες, τέσσερις μήνες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2002, τεσσάρων ισπανόφωνων γυναικών. «Δεν ήμουν εκεί, εγώ δεν σκότωσα κανέναν », είχε πει σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο Γκάρζα.

Ο θανατοποινίτης είχε εξαντλήσει όλες τις «εκκλήσεις» του προς το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

TAGS