Ο κεντροδεξιός συνασπισμός της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και όλα μαζί τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης έρχονται στήθος με στήθος πριν από τις εκλογές της Κυριακής, έδειξε σήμερα μια δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία αυξάνεται η πιθανότητα να συγκροτηθεί μετεκλογικά ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός δεξιάς-αριστεράς.

Η δημοσκόπηση του Forsa έδειξε πως οι συντηρητικοί της Μέρκελ βρίσκονται στο 40%, μια μονάδα πάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση του εν λόγω ινστιτούτου στις 17 Σεπτεμβρίου, και ο νυν εταίρος τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), παραμένουν στο 5%.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες, βρίσκεται από την πλευρά του στο 26%, σημειώνοντας άνοδο κατά μία μονάδα, οι Πράσινοι σύμμαχοί του κέρδισαν κι αυτοί μια μονάδα φθάνοντας στο 10% και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Die Linke βρίσκεται στο 9%, καταγράφοντας πτώση μιας μονάδας.

Το νέο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), το οποίο θέλει να εξαναγκάσει τις ασθενέστερες νοτιοευρωπαϊκές χώρες να βγουν από την ευρωζώνη, κέρδισε μια μονάδα φθάνοντας στο 4%, μια μονάδα κάτω από το όριο του 5% που χρειάζεται για να εκλέξει βουλευτές.