Ο κεντροδεξιός συνασπισμός της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προηγείται ελαφρώς, με ένα ποσοστό 45%, όλων μαζί των κομμάτων της αριστερής αντιπολίτευσης, τα οποία συγκεντρώνουν ένα ποσοστό 44%, δείχνει δημοσκόπηση που έκανε το ινστιτούτο Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, τα οποία δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα ενόψει των εκλογών της Κυριακής στην Γερμανία.

Η δημοσκόπηση του Emnid δείχνει επίσης την υποστήριξη για το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) να μένει σταθερή στο 4%, κάτω από το 5% που χρειάζεται για να εκλέξει βουλευτές.

Η δημοσκόπηση αυτή έδειξε πως ο κεντροδεξιός συνασπισμός της Μέρκελ συγκεντρώνει ποσοστό 45%, με τους συντηρητικούς της Μέρκελ να λαμβάνουν σταθερά ποσοστό 39% και τον νυν εταίρο τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), να κερδίζουν μία μονάδα και να ανεβαίνουν στο 6% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Emnid, η οποία είχε δοθεί στην δημοσιότητα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), παραμένουν σταθεροί στο 26% ενώ οι σύμμαχοί τους, οι Πράσινοι, χάνουν μία μονάδα και πέφτουν στο 9%. Το κόμμα της αριστεράς Die Linke παραμένει σταθερό στο 9% στην δημοσκόπηση αυτή του Emnid.