Την αυξημένη πιθανότητα για δημιουργία «μεγάλου συνασπισμού» Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών υπό την Άνγκελα Μέρκελ προβλέπουν αμερικανοί αναλυτές, καθώς θα μπορούσε να συμβάλει στην αναζήτηση ισορροπίας μεταξύ της σκληρής λιτότητας και των πολιτικών τόνωσης της ανάπτυξης.

Σε όλες σχεδόν τις αναφορές των Αμερικανικών ΜΜΕ για τις γερμανικές εκλογές της Κυριακής συμπεριλαμβάνεται το μέλλον των πακέτων βοηθείας στην ευρωζώνη και ειδικά στην Ελλάδα.

Οι σχέσεις Ουάσιγκτον και Βερολίνου δεν ήταν οι καλύτερες τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δεν οφείλεται μόνο στις διαφορές Ομπάμα-Μέρκελ απέναντι στην οικονομική κρίση, αλλά και για μια σειρά άλλων ζητημάτων, που αφορούν κυρίως τη συνεργασία Γερμανίας-Ρωσίας σε ενεργειακά θέματα.

Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι  αναφέρουν πως το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι αν τελικά οι δημόσιοι πιστωτές δεχθούν απώλειες, ώστε να μείνουν πιστοί στη δέσμευσή τους για επιπλέον βοήθεια, αλλά και ποια θα είναι τα νέα βάρη που θα επωμιστεί η Ελλάδα, ώστε το πρόγραμμα να παραμείνει στον σωστό δρόμο.