Σεξουαλικές υπηρεσίες στους Συρους αντάρτες, προσφέρουν νεαρά κορίτσια από την Τυνησία που στέλνονται μέσω οργανωμένων δικτύων στην Συρία, για «σεξουαλική τζιχάντ» και συχνά επιστρέφουν έγκυες στην πατρίδα.

«Τα κορίτσια «ανταλλάσσονται» μεταξύ 20, 30 έως και 100 ανταρτών και επιστρέφουν με τους καρπούς των σεξουαλικών επαφών στο όνομα της σεξουαλικής τζιχάντ (ιερός πόλεμος) και εμείς καθόμαστε σιωπηροί χωρίς να κάνουμε τίποτα» καταγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών, Bin Jeddo.

Ο τελευταίος τονίζει επίσης ότι το υπουργείο έχει απαγορεύσει σε 6.000 Τυνήσιους- κυρίως κάτω των 35 ετών- την μετάβαση στην Συρία, από τον Μάρτιο του 2013, ενώ έχουν γίνει συλλήψεις 86 ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για την δημιουργία δικτύων που στέλνουν τα νεαρά κορίτσια της Τυνησίας για την υποτιθέμενη «τζιχάντ» στη Συρία.

Οι νέοι μας μπαίνουν στην πρώτη γραμμή των συρράξεων στην Συρία και εκπαιδεύονται στο να κλέβουν και να κάνουν επιδρομές στα χωριά καταγγέλλει ο Jeddo.

«Τώρα προωθούν κορίτσια για τζιχάντ στη Συρία. Δεκατρία νεαρά κορίτσια στάλθηκαν εκεί για σεξουαλική τζιχάντ. Τι είναι αυτό; Αυτό λέγεται εκπόρνευση. Είναι ηθική διαφθορά» είχε δηλώσει τον Απρίλιο ο πρώην μουφτής της Τυνησίας Sheikh Othman Battikh.