Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τριών Βρετανών κατά την επίθεση σ' ένα εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι της Κένυας και προειδοποίησε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να περιμένουν "κι άλλες κακές ειδήσεις".

"Ξέρουμε ότι σκοτώθηκαν τρεις Βρετανοί. Επειδή η επίθεση συνεχίζεται, πρέπει να περιμένουμε κι άλλες κακές ειδήσεις", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ προήδρευσε σήμερα στο Λονδίνο της συνεδρίασης μιας επιτροπής κρίσης που ασχολήθηκε με την επίθεση στην κενυατική πρωτεύουσα. Ενισχύσεις σε διπλωματικό προσωπικό θα σταλούν από το Λονδίνο στο Ναϊρόμπι για να παρασχεθεί "προξενική υποστήριξη".

Στο μεταξύ, στη Χάγη, οι δικηγόροι του Αντιπρόεδρου της Κένυας Ουίλαμ Ρούτο ζήτησαν σήμερα την αναβολή της δίκης του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) ώστε να του επιτραπεί να επιστρέψει στην Κένυα για να ασχοληθεί με την αιματηρή επίθεση.

Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε ότι οι δικαστές του ΔΠΔ θα συνεδριάσουν αύριο, Δευτέρα, για να αποφασίσουν σχετικά με το αίτημα του Ρούτο.

Ο Ρούτο και ο Πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αναφορικά με το ρόλο τους στο συντονισμό ενός κύματος βίας που σάρωσε την Κένυα μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές του 2007.