Ο στρατός της Κένυας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι από ενόπλους οι οποίοι φέρονται ότι ανήκουν στην ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, έχουν αφεθεί ελεύθεροι, σε μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 68 ανθρώπους.

«Οι περισσότεροι από τους ομήρους έχουν απελευθερωθεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κένυας έχουν ανακτήσει τον έλεγχο των περισσοτέρων τμημάτων του κτιρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κενυατικού στρατού, συνταγματάρχης Σάιρους Ογκούνα, στον τηλεοπτικό σταθμό KTN. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πόσοι από τους ομήρους έχουν μέχρι στιγμής απελευθερωθεί και πόσοι ακόμα κρατούνται από τους ενόπλους.

Σημειώνεται ότι την βοήθειά της στις αρχές της Κένυας προσέφερε η Interpol για την επιχείρηση σύλληψης των ενόπλων. Η διεθνής αστυνομική υπηρεσία αυτή ανακοίνωσε ότι δίνει προτεραιότητα στα αιτήματα τα οποία της απευθύνουν οι κενυατικές αρχές. Η Interpol διαθέτει τα μέσα και τις βάσεις δεδομένων για να βοηθήσει στην αναγνώριση των υπόπτων, μέσω δειγμάτων γενετικού υλικού DNA.

TAGS