Βίντεο σοκ που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας που ήταν και ο ίδιος όμηρος στο Mall στο Ναιρόμπι της Κένυας αποτυπώνει τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσαν και που συνεχίζουν να βιώνουν οι όμηροι που έχουν πέσει στα χέρια τον σομαλών ισλαμιστών. 

Την ώρα της εισβολής όπως φαίνεται στο βίντεο ο κόσμος αρχίζει να τρέχει πανικόβλητος ενώ ακούγονται φωνές και πυροβολισμοί. Ένας από τους φύλακες είναι αυτός που ενημερώνει τις αρχές για τρομοκρατικό χτύπημα. 

Οι σομαλοί ισλαμιστές σεμπάμπ μάλιστα σήμερα το πρωί μετά από 48 ώρες απειλούν να σκοτώσουν τους ομήρους που κρατούν στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι, δήλωσε εκπρόσωπός τους.

"Δίνουμε την άδεια στους μουτζαχεντίν που βρίσκονται εντός του κτιρίου 'να ενεργήσουν κατά' των ομήρων", δήλωσε ο εκπρόσωπος των σεμπάμπ, ο σεΐχης Αλι Μουχάμουντ Ραζ, σε μήνυμά του που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικό ιστότοπο.

Η ομάδα των ενόπλων σεμπάμπ έχει οχυρωθεί από το Σάββατο στο εμπoρικό κέντρο του Ναϊρόμπι και κρατά αδιευκρίνιστο αριθό ομήρων. Tουλάχιστον 69 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση κατά του Westgate.

«Ο απολογισμός στις 11:22 είναι 69 νεκροί ενώ στον Ερυθρό Σταυρό έχει επισημανθεί επίσης πως υπάρχουν 63 αγνοούμενοι», ανακοίνωσε ο οργανισμός στο Twitter.