Τουλάχιστον 16 άνθρωποι που παρευρίσκονταν σε μια κηδεία σκοτώθηκαν σήμερα σε μια σουνιτική περιοχή της Βαγδάτης όταν εξερράγησαν δύο βόμβες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και ιατρικές πηγές. 

Πρόκειται για την τρίτη παρόμοια επίθεση που πραγματοποιείται στην ιρακινή πρωτεύουσα τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Από την ίδια επίθεση, που σημειώθηκε στη συνοικία Ανταμίγια, τραυματίστηκαν ακόμη 30 άνθρωποι.

Την Κυριακή τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από μια επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στην κηδεία ενός σουνίτη στη συνοικία Ντόρα.

Το Σάββατο περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας και πάλι στη διάρκεια μιας κηδείας στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι.

Εξάλλου σήμερα μια βόμβα εξερράγη την ώρα που περνούσε ένα ασθενοφόρο που μετέφερε μια έγκυο γυναίκα προς το νοσοκομείο της Μοσούλης. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν ένα μέλος του πληρώματος του ασθενοφόρου και μια γυναίκα που συνόδευε την έγκυο, ενώ τραυματίστηκε ο οδηγός.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, λίγο μετά την επίθεση η έγκυος έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι με καισαρική. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης δύο άνδρες δολοφονήθηκαν από ενόπλους στη Μοσούλη και ένας αγρότης σκοτώθηκε κοντά στο Μπάιτζι, 200 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης.

Σχεδόν 600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ από τις αρχές Σεπτεμβρίου και περισσότεροι από 4.400 από την αρχή του χρόνου.