Σώοι έφυγαν οι θεατές από αίθουσα κινηματογράφου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μετά την εισβολή τριών ανδρών και μιας εφήβου, οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα και μαχαίρι, σε μια «συγκλονιστική ληστεία» ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στον κινηματογράφο Roseville.

«Ήταν μια απογευματινή παράσταση και θα μπορούσαν να υπάρχουν παιδιά θεατές» δήλωσε η επιθεωρητής Κάρολ Ντόουσεν. «Είμαστε τυχεροί που δεν υπήρξαν θύματα».

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους «Κανείς δεν περιμένει να δεχθεί απειλές με μαχαίρι ή κυνηγετικό όπλα την ώρα που πηγαίνει στον κινηματογράφο». 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ληστές έκλεψαν όλα τα μετρητά από το ταμείο του κινηματογράφου και απαίτησαν από τους θεατές να τους δώσουν τα πορτοφόλια τους.

«Τους απείλησαν λέγοντας πως θα τους πυροβολούσαν αν δεν τους έδιναν τα χρήματα» συμπληρώνει ο Ντόουσεν.

Στη συνέχεια διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν σε μια παμπ στο δυτικό Σίδνεϊ από όπου έκλεψαν τσιγάρα και μετρητά.

Η Ντόουσεν δήλωσε πως οι ληστές μπορεί να έκαναν τη δεύτερη ληστεία γιατί η λεία που αποκόμισαν από τον κινηματογράφο δεν ήταν αρκετή. «Πιστεύω πως είχαν προγραμματίσει τη ληστεία στον κινηματογράφο και την κλοπή του αυτοκινήτου. Η δεύτερη ληστεία πρέπει να ήταν ένα καιροσκοπικό έγκλημα, επειδή δεν συγκέντρωσαν όσα χρήματα ήθελαν».