Επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα εναντίον δύο αστυνομικών τμημάτων στη βορειοδυτική Βαγδάτη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι, από τους οποίους οι επτά ήταν αστυνομικοί, ανακοινώθηκε από την αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Αντάρτες επιτέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα των πόλεων Ράουα και Αάνα κοντά στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Συρία με την ιρακινή επαρχία Άνμπαρ και σκότωσαν τον αδελφό ενός τοπικού ηγέτη, δήλωσαν οι πηγές αυτές.

Στη Ράουα, βλήματα όλμου και ρουκέτες έπεσαν σ' ένα αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματισθούν οκτώ.

Στην Αάνα, μια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σ' ένα αστυνομικό τμήμα και στην κατοικία ενός τοπικού ηγέτη, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, οι έξι από τους οποίους ήταν αστυνομικοί.

Αλλού στη Ιράκ, δύο επιθέσεις με στόχο στρατηγούς προκάλεσαν τον τραυματισμό τριών από τους σωματοφύλακές τους.

Ο στρατηγός Ζιγιάντ Τάρικ, ο διοικητής μιας ταξιαρχίας του στρατού, βγήκε σώος από μια επίθεση με εκρηκτικά στο Ραμάντι, στο δυτικό Ιράκ, ενώ ο στρατηγός της αστυνομίας Χαλίντ αλ-Χαμντάνι διέφυγε από μια έκρηξη στη Σούρα, κοντά στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ.