Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Τρίτη το νοτιοδυτικό Πακιστάν. Σύμφων με τοπικό αξιωματούχο, ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 208 μετά την κατάρρευση εκατοντάδων σπιτιών σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή.

«Αρχίσαμε να θάβουμε τους νεκρούς», δήλωσε ο Αμπντούλ Ρασίντ Γκογκαζάι, αξιωματούχος της αστυνομίας του Αουαράν, της περιφέρειας της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν που επλήγη περισσότερο από το σεισμό.

Πρόσθεσε ότι έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 373 άνθρωποι από τη δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών που έγινε αισθητή μέχρι το Ιράν και την Ινδία.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που είχε ως αποτέλεσμα να αναδυθεί από την Αραβική Θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, ένα μικρό νησί. Πλήθη κατοίκων συγκεντρώθηκαν κοντά στο λιμάνι Γκουάνταρ για να δουν το σπάνιο αυτό φαινόμενο.

«Περίπου το 90% των σπιτιών στην περιφέρεια έχουν καταστραφεί. Σχεδόν όλα τα σπίτια που ήταν φτιαγμένα από λάσπη κατέρρευσαν», δήλωσε άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της επαρχίας, ο Αμπντούλ Ρασίντ Μπαλούχ.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν εκατοντάδες στρατιώτες αλλά και ελικόπτερα του στρατού.