Συνάντηση με τον πακιστανό ομόλογό του Ναουάζ Σαρίφ θα έχει ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες επικεντρώνονται στη διένεξη γύρω από τη διαφιλονικούμενη περιφέρεια του Κασμίρ, θέατρο συχνών εχθροπραξιών.

»Χαίρομαι για το γεγονός ότι, στη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Νέα Υόρκη, θα έχω διμερείς συνομιλίες με τους ηγέτες γειτονικών χωρών, μεταξύ των οποίων το Μπανγκλαντές, το Νεπάλ και το Πακιστάν», αναφέρει ο ινδός πρωθυπουργός σε ανακοίνωση μετά την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, οι συνομιλίες αυτές θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο.

Οι ανταλλαγές πυρών κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου, την έντονα στρατιωτικοποιημένη μεθόριο που χωρίζει το ινδικό από το πακιστανικό τμήμα του Κασμίρ, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισότερους από 10 ανθρώπους από την αρχή Αυγούστου, αυξάνοντας τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες της Νότιας Ασίας, που διαθέτουν αμφότερες πυρηνικά όπλα.