Τα γραφεία της εφημερίδας Ελευθερία και Δικαιοσύνη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο, έκλεισαν οι αιγυπτιακές αρχές, σε μια τελευταία κίνηση με στόχο τη συντριβή του ισλαμικού κινήματος, ανακοίνωσε σήμερα η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

«Εμείς οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Ελευθερία και Δικαιοσύνη καταδικάζουμε τις δυνάμεις ασφαλείας για το κλείσιμο των γραφείων της εφημερίδας», τονίζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε ανακοίνωσή της στη σελίδα της στο Facebook.

Η αστυνομία έκανε έφοδο τη νύχτα στο κτίριο και αφαίρεσε ό,τι υπήρχε μέσα σ΄αυτό. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο Κάιρο δήλωσε ότι η έφοδος ακολούθησε την απόφαση του δικαστηρίου τη Δευτέρα, ν' απαγορευτεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα και να κατασχεθούν τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο και από τότε εκατοντάδες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν συλληφθεί.

Η εκστρατεία αυτή ανάγκασε πολλούς από τους 50 δημοσιογράφους της καθημερινής εφημερίδας Ελευθερία και Δικαιοσύνη να εργάζονται κρυφά για ν' αποφύγουν τη σύλληψη.