Αίγυπτος: Έκλεισαν την εφημερίδα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Αίγυπτος: Έκλεισαν την εφημερίδα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Τα γραφεία της εφημερίδας Ελευθερία και Δικαιοσύνη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο, έκλεισαν οι αιγυπτιακές αρχές, σε μια τελευταία κίνηση με στόχο τη συντριβή του ισλαμικού κινήματος, ανακοίνωσε σήμερα η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

«Εμείς οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Ελευθερία και Δικαιοσύνη καταδικάζουμε τις δυνάμεις ασφαλείας για το κλείσιμο των γραφείων της εφημερίδας», τονίζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε ανακοίνωσή της στη σελίδα της στο Facebook.

Η αστυνομία έκανε έφοδο τη νύχτα στο κτίριο και αφαίρεσε ό,τι υπήρχε μέσα σ΄αυτό. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο Κάιρο δήλωσε ότι η έφοδος ακολούθησε την απόφαση του δικαστηρίου τη Δευτέρα, ν' απαγορευτεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα και να κατασχεθούν τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο και από τότε εκατοντάδες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν συλληφθεί.

Η εκστρατεία αυτή ανάγκασε πολλούς από τους 50 δημοσιογράφους της καθημερινής εφημερίδας Ελευθερία και Δικαιοσύνη να εργάζονται κρυφά για ν' αποφύγουν τη σύλληψη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο