Ειδικοί από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τον Καναδά, αλλά και αξιωματούχοι της Ιντερπόλ συνεπικουρούν πλέον τις αρχές της Κένυας στις έρευνες για να συγκεντρωθούν στοιχεία για την αιματηρή κατάληψη εμπορικού κέντρου στο Ναϊρόμπι από ισλαμιστές ενόπλους από το Σάββατο μέχρι την Τρίτη.

Το Ουέστγκεϊτ «χτενίζεται» ήδη για γενετικό υλικό (DNA) και βαλλιστικά στοιχεία από ειδικούς στη σχετική έρευνα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τζόζεφ Όλε Λένκου.

Ο τελευταίος επιβεβαίωσε ότι πέντε από τους ενόπλους είναι νεκροί, ενώ σημείωσε ότι αναμένεται η ανακάλυψη «και άλλων σορών τρομοκρατών».

Ήδη από το πρωί της Τετάρτης η Κένυα βρίσκεται σε τριήμερο πένθος.

«Περάσαμε στην επόμενη φάση», δήλωσε ο κ. Λένκου σε συνέντευξη Τύπου στο Ναϊρόμπι, τονίζοντας ότι τα παραπάνω στοιχεία χρειάζονται τουλάχιστον επτά ημέρες για να συλλεγούν.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν περιμένει τον αριθμό των θυμάτων, τα οποία έφθασαν τους 72, να αυξηθεί σημαντικά.

Πολλά πτώματα θεωρείται ότι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, καθώς τρεις από τους τέσσερις ορόφους του εμπορικού κέντρου κατέρρευσαν.

Ο κ. Λένκου σημείωσε ότι αναμένει την ανεύρεση «μονάχα των πτωμάτων των τρομοκρατών».

Διεξάγονται ήδη έρευνες για να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους, καθώς και για το εάν μία εξ αυτών ήταν γυναίκα, συμπλήρωσε.

Ο κενυάτης υπουργός Εσωτερικών δήλωσε αδυναμία να επιβεβαιώσει εάν ανάμεσα στους δράστες βρίσκονταν Βρετανοί ή Αμερικανοί, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι 10 άτομα κρατούνται σε σχέση με την επίθεση.

TAGS