Η επαρχιακή επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας ανακοίνωσε ότι «ουδέποτε έπραξε τα όσα της αποδίδονται, ούτε επωφελήθηκε οικονομικά από την πώληση τουρκοκυπριακού ακινήτου στη Δρομολαξιά» κοντά στον διεθνή αερολιμένα.

Το ακίνητο αγόρασε το Ταμείο Συντάξεων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ). Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ σε αποψινή ανακοίνωση της αναφέρει ότι τα 234.000 ευρώ δόθηκαν από την εταιρεία Wadnic Trading Ltd του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας «Αλκή» για εξόφληση παλαιών οφειλών της ομάδας.

Σήμερα το επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του Στάθη Κιττή, προέδρου της ΑΤΗΚ, Γιάννη Σουρουλλά, διευθυντικού στελέχους της ΑΤΗΚ και Γρηγόρη Σουρουλλά, υπαλλήλου του Κτηματολογίου. Ο ανακριτής της υπόθεσης υπαστυνόμος Ελευθέριος Κυριάκου του Τμήματος Γ' του Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε ότι υπάρχει εύλογη υποψία που βασίζεται σε μαρτυρία ότι οι ύποπτοι ενέχονται στα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Ο κ. Κυριάκου έκανε αναφορά στην ερευνητική επιτροπή που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο για να διερευνήσει την αγοραπωλησία τουρκοκυπριακής περιουσίας στη Δρομολαξιά, μεταξύ του τουρκοκύπριου Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά και της εταιρείας Wadnic Trading Ltd, του προέδρου της «Αλκής» Νίκου Λίλλη, το φιλικό διακανονισμό για απόκτηση από το κράτος επτά οικοπέδων που βρίσκονται στο ίδιο ακίνητο και την επένδυση που έγινε στη συνέχεια από το Ταμείο Συντάξεων και Χορηγιών της ΑΤΗΚ για αγορά και αξιοποίησή του. Ο ανακριτής κατέθεσε ότι ο Λίλλης έδωσε μίζες σε συγκεκριμένο κόμμα και σε βουλευτή του, αλλά και στους τρεις υπόπτους.

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση της αναφέρει πως μετά την κρίση που ξέσπασε στο ποδόσφαιρο σε όλα τα σωματεία συσσωρεύτηκαν δάνεια στα ονόματα πρώην διοικητικών συμβούλων.

Επειδή για κάποιους ανθρώπους, προστίθεται, που επηρεάζονταν η κατάσταση ξεπέρασε το απροχώρητο, γι΄ αυτό δημιουργήθηκε από μέλη και φίλους της «Αλκής», επιτροπή εξόφλησης παλαιών χρεών, η οποία ανέλαβε την προσπάθεια εξόφλησης των εν λόγω χρεών με διάφορες εκστρατείες και με εισφορές.

Ένα από τα πρόσωπα που αποφάσισε να βοηθήσει την επιτροπή εξόφλησης ήταν ο πρόεδρος της «Αλκής», σημειώνει η επαρχιακή επιτροπή του ΑΚΕΛ.

Ο πρόεδρος της «Αλκής» προσθέτει, από την εταιρεία του εξέδωσε δύο επιταγές για το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ, η πρώτη και για το ποσόν τριάντα τεσσάρων χιλιάδων η δεύτερη με σκοπό την άμεση εξαργύρωση τους και πληρωμή παλαιών οφειλών της ομάδας.

Για όλα αυτά, καταλήγει η ανακοίνωση υπάρχουν όλα τα τραπεζιτικά δικαιολογητικά, τα οποία η επαρχιακή επιτροπή ΑΚΕΛ-Λάρνακας «θα παραδώσει σε όποιον της ζητηθεί με σκοπό να φανεί η πραγματική αλήθεια».