Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ενόπλων εναντίον ινδικού αστυνομικού τμήματος στο κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Η ίδια ομάδα επιτέθηκε στη συνέχεια σε στρατόπεδο όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι ένοπλοι πέταξαν χειροβομβίδες και άνοιξαν πυρ εναντίον του αστυνομικού τμήματος της Χιραναγκάρ, που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από τη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή, την Σριναγκάρ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πέντε αστυνομικοί και δύο πολίτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή της αστυνομίας της περιοχής του Τζαμού, ο Ρατζές Κουμάρ, «οι ένοπλοι κατέλαβαν ένα φορτηγό μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα και κατευθύνθηκαν προς την πόλη Τζαμού, όπου πραγματοποίησαν άλλη επίθεση στο στρατόπεδο Μεσάρ στον εθνικό αυτοκινητόδρομο Δελχίου-Τζαμού, κοντά στην πόλη Σαμπ».

Όπως εξήγησε, «αυτή τη στιγμή οι ένοπλοι βρίσκονται μέσα στο στρατόπεδο και υπάρχει ανταλλαγή πυρών. Πυροβόλησαν έναν αξιωματικό του στρατού που φύλαγε το στρατόπεδο».

TAGS