Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή του νόμου στο Κόσοβο (Eulex) και η αστυνομία του Κοσόβου ξεκίνησαν, σήμερα, διανομή φυλλαδίων στους πολίτες στο βορρά, με την ελπίδα να συλλέξουν συγκεκριμένες πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της δολοφονίας του μέλους της Eulex, Λιθουανού Άντριους Σενεβίτσιους.

Μέλη της Eulex και της αστυνομικής υπηρεσίας του Κοσόβου σταματούσαν, σήμερα το πρωί, οχήματα στην περιοχή Μπάνισκα, στο βόρειο Κόσοβο και μοίραζαν φυλλάδια στους οδηγούς και στους επιβάτες, στα οποία αναφέρεται ότι την περασμένη εβδομάδα, κοντά στην πόλη Ζβέτσαν, δολοφονήθηκε σε ενέδρα ένα μέλος της Eulex.

H εκστρατεία ενημέρωσης, με στόχο τη συλλογή πληροφοριών, συνεχίζεται πόρτα - πόρτα, ώστε να ρωτούνται οι πολίτες αν θυμούνται κάτι σε σχέση με τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας.

Στα φυλλάδια αναφέρεται ότι το μέλος της τελωνειακής υπηρεσίας της Eulex Άντριους Σενεβίτσιους δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη, ενώ με όχημα της Eulex κατευθυνόταν στο χώρο εργασίας του. Επισημαίνεται, δε, ότι εργαζόταν για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Κόσοβο και ότι άφησε πίσω του σύζυγο και δύο παιδιά.
   
Η Eulex απηύθυνε έκκληση σε όλους να επιδείξουν θάρρος και να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράτες του εγκλήματος κι αν έχουν κάποια πληροφορία που μπορεί να είναι χρήσιμη να κάνουν το σωστό και να επικοινωνήσουν με την αστυνομία ή την αποστολή της EE.

Η έρευνα για τη δολοφονική επίθεση εναντίον μέλους της Eulex διεξάγεται από εισαγγελέα της Eulex από το γραφείο της ειδικής εισαγγελίας του Κοσόβου.