Η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης που κατέγραψε η Γαλλία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010 (+0,4%) ήταν "ένα καλό ποσοστό που εδραιώνει τη μετάβαση στην μετά την κρίση εποχή".

Από τη Σεούλ, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο κορυφής της G20, η γαλλίδα υπουργός μίλησε "για καλά νέα" και για "ένα καλό ποσοστό που εδραιώνει τη μετάβαση στην μετά την κρίση εποχή, σε ένα διεθνές περιβάλλον που βρίσκεται σε στενότητα, με πολλές επί τα χείρω αναθεωρήσεις του ρυθμού ανάπτυξης".

Σύμφωνα με την κα Λαγκάρντ, οι προβλέψεις της γαλλικής κυβέρνησης για ρυθμό ανάπτυξης 2% το 2011 "φαίνονται λογικές", ακόμη και εάν η κυβέρνηση, όπως παραδέχεται και η ίδια η υπουργός, αναφέρεται "περισσότερο στο καλύτερο πιθανό ποσοστό" των "διεθνών προβλέψεων", οι οποίες κυμαίνονται "μεταξύ 1,6% και 2,1%".

Η κα Λαγκάρντ δήλωσε ότι "η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε δύο φορές πιο γρήγορα απ' ό,τι το δεύτερο τρίμηνο", ότι οι Γάλλοι "άρχισαν να επενδύουν στην κατοικία" και ότι "οι επενδύσεις των επιχειρήσεων συνεχίζουν να αυξάνονται".

Η υπουργός υπογράμμισε πως σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, η κατάσταση σταθεροποιείται και "δεν καταρρέει εκ νέου", παρά το γεγονός ότι "το εξωτερικό εμπόριο έχει μία αρνητική επίπτωση στη γαλλική ανάπτυξη".