Περίοδο ακμής περνάει η «βιομηχανία» του πληρωμένου έρωτα στη Γερμανία, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, είναι μία από ένας από τους πιο προσοδοφόρους τομείς  της οικονομίας!

Το γερμανικό Ταμπλόιντ, με αφορμή την περίπτωση της κωμόπολης Σααρμπρούκεν όπου λειτουργούν περισσότεροι από 1.000 οίκοι ανοχής αναφέρει ότι  κάθε μέρα περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άντρες σε όλη τη Γερμανία αναζητούν τον πληρωμένο έρωτα με αποτέλεσμα οι «ροζ» επιχειρήσεις να τζιράρουν ένα ποσό της τάξης των 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο!

Ο τίτλος της Bild, αποκαλυπτικός: «Όχι μόνο στο Σααρμπρούκεν. Η αγορά του πληρωμένου έρωτα έχει «εκραγεί». Γι' αυτό και η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής στην Ευρώπη».

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την Γερμανία σε μία ιδιότυπη Disneyland του αγοραίου έρωτα, γεγονός που κατά πως φαίνεται καθόλου δεν ενοχλεί τους Γερμανούς πολιτικούς. Συνολικά στη Γερμανία 400 χιλιάδες είναι οι γυναίκες που εργάζονται σε οίκους ανοχής με τα δύο τρίτα αυτών να είναι μετανάστες από το εξωτερικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, αρκετές περιοχές στη χώρα έχοντας αντιληφθεί την άνθηση της «βιομηχανίας» του αγοραίου έρωτα, αποφάσισαν να βάλουν… «χαράτσια», ώστε να γεμίσουν τα ταμεία τους!

Χαρακτηριστικά, η πόλη Ντόρτμουντ επέβαλε πριν από περίπου δέκα χρόνια σε κάθε εκδιδόμενη την αγορά «εισιτηρίου», ύψους 6 ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά της με στόχο να καλυφθεί η έλλειμμα ύψους 750.000 ευρώ που είχε τότε εντοπιστεί στα ταμεία του δήμου!