Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη ότι ο στόχος του είναι να συναφθεί μια «οριστική» συμφωνία με το Ισραήλ, προειδοποιώντας εναντίον μιας «δίνης ενδιάμεσων συμφωνιών».

«Ο στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη και οριστική συμφωνία και μια συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στα κράτη της Παλαιστίνης και του Ισραήλ που θα επιλύσει όλα τα εκκρεμή προβλήματα και θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα», ανέφερε ο Αμπάς, μιλώντας κατά την 68η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Δεσμευόμενος να διαπραγματευθεί με «ανοικτό πνεύμα» και «αποφασιστικότητα», ο Αμπάς αξίωσε να δοθεί ένα τέλος στην ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι έτοιμη να καταδικάσει και να σταματήσει κάθε πρωτοβουλία στο πεδίο η οποία πλήττει τις διαπραγματεύσεις και εδώ αναφέρομαι, πριν απ' όλα, στη συνέχιση της ανέγερσης εποικισμών στην παλαιστινιακή γη μας, ιδίως στην Ιερουσαλήμ», τόνισε ο Αμπάς, προσθέτοντας πως «ο χρόνος εξαντλείται» και ότι οι «εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μοιάζουν να είναι η τελευταία ευκαιρία για να καταλήξουμε σε μια δίκαιη ειρήνη».