Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, απαντώντας στις αυξανόμενες εκκλήσεις δημιουργίας μίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Λιβύη, τόνισε ότι απαιτείται να προηγηθεί μία επίθεση, ώστε να καταστραφεί η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας.

"Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων αρχίζει με μια επίθεση στη Λιβύη για να καταστραφεί η αντιαεροπορική άμυνα και μετά μπορείς να στείλεις να πετάξουν αεροπλάνα γύρω στη χώρα χωρίς να ανησυχείς ότι θα καταρριφθούν οι δικοί μας", δήλωσε ο Γκέιτς σε ομιλία του στο Κογκρέσο.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι λιβυκό στρατιωτικό αεροσκάφος έριξε σήμερα στη Μπρέγκα, στην ανατολική Λιβύη, δύο πυραύλους κοντά σε πλατεία στην οποία οι κάτοικοι της πόλης γιόρταζαν την αποτυχία της αντεπίθεσης των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Σημειώνεται ότι πριν από την επίθεση, δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία πανηγυρίζοντας για την εκδίωξη των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων από την πόλη αυτή στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης.

TAGS