Σε τουλάχιστον 12 ανήλθαν οι νεκροί, στην πλειονότητά τους μαθητές λυκείου και καθηγητές, οι οποίοι σκοτώθηκαν σήμερα από επιδρομή της πολεμικής αεροπορίας του συριακού καθεστώτος κατά ενός σχολικού κτιρίου στην Ράκα, πόλη που ελέγχεται από τους Σύρους αντάρτες στην βόρεια Συρία, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε την είσοδο ενός τεχνικού λυκείου στην πόλη Ράκα προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους μαθητές κάτω των 18 ετών, και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση", προσθέτει σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η μη κυβερνητική οργάνωση δημοσιοποίησε στο Ίντερνετ ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο που δείχνει πτώματα μαθητών, ένα εκ των οποίων βρίσκεται κάτω από βιβλία και τετράδια.

"Επικρατούσε πανικός, παιδιά έκλαιγαν μέσα στο σχολείο και προσπαθούσαν να κρυφτούν", διηγείται ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Παρατηρητήριο.

Την ίδια ώρα σύμφωνα πάντα με την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση, τουλάχιστον 19 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν από επίθεση των ανταρτών το βράδυ του Σαββάτου προς σήμερα τα ξημερώματα κατά στρατιωτικών θέσεων στην Νασερίγια αλ Καλάμουν, βόρεια της Δαμασκού.

"Υπάρχουν επίσης θύματα στις τάξεις των ανταρτών, οι οποίο κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο πολλών θέσεων", διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.