Αυτοκτόνησε σε ηλικία 87 ετών ο άλλοτε πανίσχυρος αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών 'CNI' του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, στρατηγός Οντλάνιερ Μένα, λίγη ώρα αφότου ενημερώθηκε ότι μετάγεται άμεσα σε φυλακή καταδικασμένων για τέλεση εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου, που βρίσκεται στην Πούντα Πέουκο βορείως του Σαντιάγο.

Μέχρι σήμερα, ο ισοβίτης Μένα κρατείτο σε φυλακές όπου οι κρατούμενοι απολάμβαναν προνόμια. Ανάμεσα στα προνόμια ήταν μια έξοδος από τη φυλακή, κάθε σαββατοκύριακο, καθώς και η χρήση γηπέδων τένις από τους κρατούμενους, οι περίπατοι μέσα στον κήπο της φυλακής, αλλά και το επισκεπτήριο σε ειδικά διαμορφωμένες σάλες.

Η αυτοκτονία σύμφωνα με την δήλωση του συνηγόρου του αυτόχειρα έγινε την ώρα που ο Μένα, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας αδείας, βρισκόταν στην κατοικία του.

Ο Μένα είχε καταδικαστεί για εβδομήντα πέντε δολοφονίες πολιτικών κρατούμενων κατά τη διάρκεια των διαβόητων εκκαθαριστικών επιχειρήσεων από το καθεστώς Πινοσέτ με την ονομασία 'τα Καραβάνια του Θανάτου'.

Τη μετακίνηση του Μένα προέβλεπε απόφαση του προέδρου Πινιέρα, που επικαλέστηκε την ισότητα όλων ενώπιον του Νόμου, βάσει της οποίας οι φυλακές στην Κορντιγιέρα καταργούνται και οι εκεί κρατούμενοι μετάγονται στις υπόλοιπες φυλακές της Χιλής.