Εκατόν εβδομήντα πέντε κιλά χρυσού, από το σύνολο των 340 κιλών πολύτιμων μετάλλων που εκλάπησαν, τον Οκτώβριο, από το αεροδρόμιο της Σόφιας, εντόπισαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβέταν Τσβετάνοφ.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ποσότητα πολύτιμων μετάλλων να έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό.

Περισσότερα από 340 κιλά χρυσού, πλατίνας και άλλων πολύτιμων μετάλλων εκλάπησαν από αποθήκη του τελωνείου στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου της Σόφιας στις 17 Οκτωβρίου 2010. Πρόκειται για ποσότητες, που η βουλγαρική αστυνομία, κατάφερε να κατασχέσει τον Αύγουστο του 2010.

Μόλις προ δύο ημερών, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη έξι ατόμων, με τις κατηγορίες της συμμετοχής στην κλοπή των πολύτιμων μετάλλων. Ο φερόμενος ως επικεφαλής της ομάδας, με την κωδική ονομασία "Ο Στρατηγός", ηλικίας 45 ετών, υπήρξε πρώην υπάλληλος του τελωνείου και οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν διαθέτουν λευκό ποινικό μητρώο, καθώς οι αστυνομικές αρχές ασχολήθηκαν μαζί τους, στο παρελθόν, για υποθέσεις κλοπής, απάτης, εκβιασμού και χουλιγκανισμού. Τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν, στο παρελθόν, για υποθέσεις εκβιασμού, κλοπής αυτοκινήτων και άλλων αντικειμένων.