Πορτογαλία: Βαριά ήττα για το κόμμα του Κοέλιο στις δημοτικές εκλογές

Πορτογαλία: Βαριά ήττα για το κόμμα του Κοέλιο στις δημοτικές εκλογές

Τη βαριά ήττα του κόμματός του, του κεντροδεξιού PSD, στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα παραδέχθηκε την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Θριαμβευτές αναδείχθηκαν οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλιστές.

«Στόχος μας ήταν να παραμείνει η πλειοψηφία του αριθμού των δήμων στην κυριαρχία μας, αλλά αυτό δεν θα συμβεί», είπε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας συγχαίροντας το Σοσιαλιστικό κόμμα για τη «μεγάλη νίκη του» σε εθνικό επίπεδο.

«Ως πρωθυπουργός θα συνεχίσω την μέχρι σήμερα πορεία, η οποία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της ανάπτυξης για την Πορτογαλία», δήλωσε ο κ. Κοέλιο. «Το PSD έχει τα χειρότερα αποτελέσματά του σε δημοτικές εκλογές», συμπλήρωσε, θεωρώντας ότι αυτή η ήττα είναι το «τίμημα που πληρώνει το κόμμα» του για τη δημόσια πολιτική του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που καλύπτουν σχεδόν το 90% των εκλογικών περιφερειών, οι Σοσιαλιστές συγκέντρωσαν το 36,66% των ψήφων και το PSD μόλις το 18,91%.

Στις δημοτικές εκλογές του 2009, το PSD μαζί με άλλα δεξιά κόμματα κέρδισαν την πλειοψηφία των δήμων και κοινοτήτων κατακτώντας 139 δήμους έναντι 132 για τους Σοσιαλιστές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο