Δεκατρείς μετανάστες πνίγηκαν  προσπαθώντας να κολυμπήσουν ως την ακτή κοντά στο Σκίκλι, στην ζώνη της Ραγκούσα, στη νοτιοανατολική Σικελία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24 και το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η πλειονότητα των μεταναστών ήταν από την Ερυθραία.

«Είχε θαλασσοταραχή, αλλά όχι μεγάλη. Είμαι πεπεισμένος ότι πετάξανε τους ανθρώπους αυτούς στην θάλασσα, ότι τους μεταχειρίστηκαν σαν ζώα», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο δήμαρχος του Σκίκλι, Φράνκο Σουσίνο.

«Όλος ο κόσμος προσπάθησε να βοηθήσει, ορισμένοι μετανάστες διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο», σημείωσε.

Σύμφωνα με το Ansa, δύο άνδρες, για τους οποίους πιστεύεται ότι είναι αυτοί που μετέφεραν λαθραία τους μετανάστες, συνελήφθησαν από την αστυνομία. Μεταφέρθηκαν σε στρατώνα των καραμπινιέρων όπου ανακρίθηκαν.

Το σύνολο των επιβαινόντων σε αυτό υπολογίζεται μεταξύ των 150 και των 200.

Οι επιζώντες διασώθηκαν μόλις έφτασαν στην ακτή από αστυνομικούς και εθελοντές. Μεγάλος αριθμός από αυτούς κατάφερε να διαφύγει και η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Από την αρχή της χρονιάς, περισσότεροι από 22.000 μετανάστες έχουν φτάσει στις ακτές της νότιας Ιταλίας (κυρίως στην Σικελία και την Καλαβρία), δηλαδή σχεδόν οι τριπλάσιοι από το σύνολο αυτών που είχαν φτάσει στην Ιταλία πέρυσι.