Τουλάχιστον 3 στρατιώτες της Υεμένης σκοτώθηκαν και 6 τραυματίστηκαν σήμερα όταν μια ομάδα ενόπλων, οι οποίοι πιστεύεται ότι ανήκουν στην Αλ Κάιντα και οι οποίοι φορούσαν στολές του προσωπικού της ασφάλειας, επιτέθηκαν και πήραν τον έλεγχο βάσης του στρατού στην νοτιοανατολική πόλη αλ Μουκάλα, δήλωσε αξιωματούχος του στρατού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεκάδες μαχητές έκαναν έφοδο στο αρχηγείο της Δεύτερης Μεραρχίας του στρατού της Υεμένης στην πόλη αυτή και αιχμαλώτισαν κάποια μέλη του στρατιωτικού προσωπικού.

"Αυτοί (οι μαχητές) προκάλεσαν σύγχυση γιατί οι στρατιώτες στη βάση πίστεψαν ότι δεχόντουσαν επίθεση από μέλη της υπηρεσίας κεντρικής ασφάλειας", σημείωσε.

Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να μπουν στην βάση αφού εξερράγη ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά μπροστά από την είσοδο της βάσης, δήλωσαν παράλληλα άλλες στρατιωτικές πηγές.

Ένας κάτοικος δήλωσε ότι άκουσε αρκετές μεγάλες εκρήξεις και ότι ο στρατός απέκλεισε την περιοχή που οδηγεί στην στρατιωτική βάση.

Οι αρχές της Υεμένης αγωνίζονται κατά μιας από τις πιο ενεργές πτέρυγες της Αλ Κάιντα, η οποία είναι γνωστή ως Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (AQAP) και η οποία έχει κάνει μια σειρά από αποτυχημένες απόπειρες επίθεσης σε αμερικανικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ύποπτοι μαχητές της Αλ Κάιντα σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες και αστυνομικούς της Υεμένης σε επιθέσεις που πραγματοποίησαν στο νότιο τμήμα της χώρας, τις οποίες αξιωματούχοι χαρακτήρισαν ως τις πιο φονικές σε περισσότερο από έναν χρόνο.