Ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream θα δώσει νέα ώθηση στη βουλγαρική οικονομία δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Ντραγκομίρ Στόινεφ μετά τη συνάντησή του στη Σόφια, με την υπουργό Ενέργειας, Ανάπτυξης και Προστασίας του Περιβάλλοντος της Σερβίας, Ζόρανα Μιχάιλοβιτς.

Ο κ. Στόινεφ τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση εργάζεται για να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις που υπήρξαν από την κεντροδεξιά κυβέρνηση του GERB, η οποία ήταν κατά της υλοποίησης του έργου South Stream.

Ο ίδιος, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων BGNES, διαβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία δεν θα λάβει μέτρα έως ότου ξεκαθαριστεί το καθεστώς χρηματοδότησης για το έργο, προσθέτοντας ότι υπάρχει συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Στόινεφ, είπε ότι “για μένα και για την κυβέρνηση το έργο είναι μια τεράστια υποδομή και ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 3,3 δις ευρώ, που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας”.

Η κα Μιχάιλοβιτς δήλωσε ότι η Σερβία υποστηρίζει το έργο του αγωγού South Stream και τη σύνδεση των αγωγών αερίου της Σερβίας και Βουλγαρίας.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης προγράμματα ενεργειακής συνεργασίας, καθώς και την κατασκευή σύνδεσης των συστημάτων μεταφοράς αερίου της Βουλγαρίας και της Σερβίας.

«Η Βουλγαρία ελπίζει το αργότερο το 2017 να κατασκευαστεί η σύνδεση των συστημάτων μεταφοράς αερίου της Βουλγαρίας και της Σερβίας», δήλωσε ο Στόινεφ.