Στη Φλόριντα εκτελέστηκε ο 28ος θανατοποινίτης για το 2013

Στη Φλόριντα εκτελέστηκε ο 28ος θανατοποινίτης για το 2013

Ένας αμερικανός εκτελέστηκε την Τρίτη στη Φλόριντα για το φόνο μιας στριπτιζέζ, μετά την απόρριψη της τελικής προσφυγής του από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο 49χρονος Μάρσαλ Γκόρ εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 18:12 τοπική ώρα (22:12 GMT), δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυλακών της Φλόριντα.

Ο Γκορ, η εκτέλεση του οποίου είχε αναβληθεί αρκετές φορές, καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία της Ρόμπιν Νόβικ το γυμνό σώμα της οποίας βρέθηκε σε βάλτους το Μάρτιο του 1988. Είχε επίσης καταδικαστεί για τη δολοφονία μιας άλλης γυναίκας, της Σούσαν Ρόαρκ, και την απόπειρα δολοφονίας μια ακόμη γυναίκας.

Η εκτέλεση του Μάρσαλ Γκορ, που είχε αρχικά οριστεί για τις 24 Ιουνίου αναβλήθηκε τρεις φορές. Η τελευταία αναβολή έγινε μετά από αίτημα της υπουργού Δικαιοσύνης της Φλόριντα, Παμ Μπόντι, η οποία παραδέχτηκε ότι ζήτησε την αναβολή, προκειμένου να παραστεί σε μια συγκέντρωση με στόχο την χρηματοδότηση της προεκλογικής της εκστρατείας. Αυτή ήταν 28η εκτέλεση στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2013 σύμφωνα με την καταμέτρηση του Κέντρου Πληροφόρησης για τη θανατική ποινή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο