Προς την πολιτική της επιβίωση φαίνεται ότι κινείται η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα στην Ιταλία, αφού θα την στηρίξει τελικώς και η Κεντροδεξιά, όπως δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος - πυρήνα της Κεντροδεξιάς, το οποίο έχει για επικεφαλής του το Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη Γερουσία είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, δια στόματος του κεντροδεξιού γερουσιαστή Σάντρο Μπόντι είχε κάνει λόγο για «χρεοκοπημένη κυβέρνηση» η οποία έχει ως μόνο στόχο να «διαιρέσει και διασπάσει τον Λαό της Ελευθερίας» και να ταπεινώσει την παράταξη και τον ίδιο το Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Με τις ψήφους, ωστόσο, 23 «ανταρτών» γερουσιαστών της Κεντροδεξιάς, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι θα ψήφιζαν υπέρ της σε κάθε περίπτωση και με τη στήριξη Κεντροαριστεράς και Κέντρου, η κυβέρνηση Λέτα διέθετε έτσι κι αλλιώς απόλυτη πλειοψηφία τόσο στη Βουλή, όσο και στη Γερουσία.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε στη γερουσία ότι "η κεντροδεξιά, δεδομένης της ανάγκης μεταρρυθμίσεων της Ιταλίας, αποφάσισε, τελικά, να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (του πρωθυπουργού Ενρίκο) Λέτα".

Με τον τρόπο αυτό και την ξαφνική "ανατροπή", ο Μπερλουσκόνι σύμφωνα με αναλυτές, προσπαθεί να αποφύγει την διάσπαση της νέας Φόρτσα Ιτάλια, μετά την ρήξη στο κόμμα του, ανάμεσα στους μετριοπαθείς, που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης Λέτα, και τους πιστούς στον ίδιο.