Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι σοβαρή, με τα ταμεία του κράτους να είναι άδεια και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία διαφορετική εικόνα από αυτή που προσπαθούσε να προβάλλει ο προκάτοχός του Σαλί Μπερίσα, λέγοντας ότι "η Αλβανία είναι η δεύτερη χώρα μετά τη Γερμανία που καταγράφει υψηλή οικονομική ανάπτυξη". 

"Για να είμαι ειλικρινής, στην αίθουσα αυτή, όπου έχουν προπαγανδίσει τόσες δήθεν επιτυχίες - ότι η Αλβανία είναι η δεύτερη οικονομία μετά τη Γερμανία - η χώρα έχει ανάγκη να ακούσει και να δει την αλήθεια κατάματα" δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, σε ομιλία του, σε δεξίωση για το διπλωματικό σώμα στα Τίρανα. 

"Η οικονομία είναι σε αδιέξοδο, σήμερα τα ταμεία είναι άδεια και η κυβέρνηση οφείλει εκατομμύρια ευρώ στις αλβανικές εταιρείες, ενώ οι τράπεζες δεν δανείζουν λόγω των επισφαλών δανείων που έχουν αυξηθεί. Δεν μας λείπουν όμως οι λύσεις για να αποφύγουμε την καταστροφή και μάλλον κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία για να βγούμε πιο ισχυροί" δήλωσε ο κ. Ράμα. 

Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει διαβουλεύσεις με τον Διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας, με διεθνείς εμπειρογνώμονες, αξιωματούχους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και θα ξεκινήσει σύντομα διεθνής έλεγχος "για να δούμε την κατάσταση στην οποία παραλάβαμε τα δημόσια οικονομικά".