Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης του προέδρου Αναστασιάδη, με αφορμή τη σύλληψη δύο στελεχών του κόμματος για το σκάνδαλο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) , εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κατηγορώντας τον πρόεδρο ότι ακολουθεί «πορεία εθνικού διχασμού».

Ο κ. Κυπριανού ότι «η παράταξη της δεξιάς λειτούργησε με παρόμοιο τρόπο και στο πραξικόπημα οδηγώντας τον τόπο στην καταστροφή».

Ο Άντρος Κυπριανού, επανέλαβε ότι επιχειρείται η απαξίωση και η αποδυνάμωση του ΑΚΕΛ, ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα κρίσιμα για τον τόπο δεδομένα.

Η υπόθεση αφορά επένδυση του Ταμείου Συντάξεων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) σε τουρκοκυπριακό ακίνητο, που βρίσκεται στην κοινότητα Δρομολοξιάς, κοντά στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, ο οποίος μιλούσε σε κομματικό ακροατήριο, επέκρινε, επίσης, τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό και σε θέματα οικονομίας.

Υποστήριξε ότι ο κ. Αναστασιάδης στη συνέντευξη Τύπου δεν έπεισε καθόλου, ενώ εξέφρασε ανησυχία και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το Κυπριακό.

Κατηγόρησε, τέλος, την κυβέρνηση για αλυσιδωτά ψέματα σε σειρά θεμάτων και ότι επιχειρεί να περάσει το μήνυμα ότι η κατάσταση στην κυπριακή οικονομία σταθεροποιείται.