Ομολόγησε ο δράστης, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν Αμερικανοί στρατιώτες,στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με δηλώσεις των αρχών, πρόκειται για έναν εξτρεμιστή Ισλαμιστή, 21 ετών, με καταγωγή από το Κόσοβο, ο οποίος δεν ανήκει σε κάποιο τρομοκρατικό δίκτυο.

Αναφέρεται ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με πιστόλι και με μαχαίρι, συνελήφθη λίγο μετά την εκδήλωση της επίθεσης, από την οποία βρήκαν τον θάνατο δύο Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν ακόμα δύο.

Η υπόθεση έχει ανατεθεί στον γενικό εισαγγελέα της Γερμανίας, όπως συμβαίνει συνήθως όταν οι κατηγορίες συνδέονται με την τρομοκρατία ή έχουν πολιτικά κίνητρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Hesse Rundfunk, ο δράστης είχε έρθει σε επικοινωνία μέσω Διαδικτύου με ισλαμιστές ιεροκήρυκες, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, ενώ δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine αναφέρει ότι ο δράστης είχε σχεδιάσει πολύ σχολαστικά την επίθεση.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο δράστης φώναξε Αλλάχου Άκμπαρ (Ο Θεός Είναι Μεγάλος) πριν ανοίξει πυρ.

Η αστυνομία του Κοσόβου επιβεβαίωσε το όνομα του δράστη το οποίο είναι Αρίντ Ούκα και γεννήθηκε στην Μιτροβίτσα το 1990, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι το όνομά του δεν βρίσκεται σε καμία λίστα με πιθανούς τρομοκράτες.