Η γοητεία του Ομπάμα υπερισχύει της πολιτικής


Οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρούν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος κερδίζει περισσότερο τις εντυπώσεις με την γοητεία του, παρά με τις πολιτικές του αποφάσεις.

Αυτό το στοιχείο είναι αποτέλεσμα δημοσκόπησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κουίνιπιακ και έρχεται στην δημοσιότητα, 20 μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση,δηλαδή το 74% των ερωτηθέντων,εκτιμά την προσωπικότητα του Μπάρακ Ομπάμα, ενώ μόνο το 46% εμπιστεύεται τις αποφάσεις του.

Επίσης το 45% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Ομπάμα αξίζει μια δεύτερη θητεία, ενώ το 58% δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το θέμα του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, ο αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων, ανέφερε ότι "ο πρόεδρος Ομπάμα είναι γοητευτικός. Οι Αμερικανοί τον αγαπούν πάρα πολύ, όμως η πολιτική του δεν τους γοητεύει εξίσου. Το στοίχημα στα δύο επόμενα χρόνια είναι αν αυτό που θα υπερισχύσει θα είναι η προσωπικότητά του ή η πολιτική του".

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 21 ως τις 28 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.887 ψηφοφόρων εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους και έχει περιθώριο σφάλματος 2,3 μονάδες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο