Ο μεξικανός συγγραφέας και σκηνοθέτης, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα εικονογραφημένο βιβλίο με σημειώσεις και σχέδια από το προσωπικό του αρχείο και τα ημερολόγια από τις κινηματογραφικές του δουλειές, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκδότης του. 

Το «Guillermo del Toro Cabinet of Curiosities: My Notebooks, Collections, and Other Obsessions», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου, θα δώσει στους αναγνώστες μια γεύση από το ευφάνταστο μυαλό του σκηνοθέτη, ο οποίος κέρδισε τρία βραβεία Όσκαρ για την ταινία του Pacific Rim. 

Το 256-σελίδων βιβλίο θα περιλαμβάνει μια σειρά από συνεντεύξεις στις οποίες ο ντελ Τόρο συζητά τις εμπνεύσεις του, τον τρόπο αφήγησης και την κινηματογραφική του ανάλυση. 

«Βλέπει τον κόσμο με την περιέργεια και τον έντονο τρόμο ενός μικρού παιδιού», αναφέρει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Τζέιμς Κάμερον, στον πρόλογο του βιβλίου. «Οι σημειώσεις του αποτελούν ένα χάρτη για το υποσυνείδητό και οι ταινίες του πόρτες για τα μπουντρούμια των ονείρων μας, που μας επιτρέπουν να έρθουμε αντιμέτωποι με το σκοτάδι στις καρδιές μας, να πολεμήσουμε και να βγούμε νικητές», προσθέτει ο Κάμερον.