Τουλάχιστον 73 άτομα σκοτώθηκαν κατά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες στο Ιράκ, όπως δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Ειδικότερα 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση εναντίον σιιτών προσκυνητών στη συνοικία Ανταμίγια, στα βόρεια της Βαγδάτης.

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς οι προσκυνητές κατευθύνονταν σε ένα χώρο λατρείας για να τιμήσουν την μνήμη του Μοχάμεντ αλ Τζαουάντ, του 9ου ιμάμη του σιιτικού ισλάμ.

Βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, ένα καφέ στην πόλη Μπαλάντ έγινε στόχος μιας επίθεσης που διέπραξε βομβιστής-καμικάζι, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 35 να τραυματιστούν. Σε μια πανομοιότυπη επίθεση τον Αύγουστο στο ίδιο κατάστημα είχαν σκοτωθεί 16 άνθρωποι.

Στην Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν από ενόπλους, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο για το οποίο εργάζονταν, το αλ Σαρκίγια.

Μια ακόμη έκρηξη βόμβας στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 10 στην Μπαγιάα, ένα προάστιο της Βαγδάτης.

Το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν πέντε αντάρτες σε μάχες στα νότια της πόλης Μπάιτζι και άλλους δύο στην επαρχία Νινευή, στο βόρειο Ιράκ.

Από την 1η Οκτωβρίου, πάνω από 130 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις στο Ιράκ. Συνολικά, πάνω από 4.800 έχουν σκοτωθεί στη χώρα από τις αρχές της χρονιάς, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος βασίζεται σε πληροφορίες από πηγές των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

TAGS