Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος καταγγέλλει με συνέντευξη στηνεφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου ότι πίσω από το σκάνδαλο της επένδυσης του Ταμείου Συντάξεων στης Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου «βρίσκονται ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του».

«Είναι αστείοι οι λόγοι για τους οποίους έχουν συλληφθεί και κρατούνται τα δύο στελέχη του ΑΚΕΛ. Θα τους υπερασπιστώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου» τονίζει ο κ. Κυπριανού, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε στα κρατητήρια τον Κεντρικό Οργανωτικό του ΑΚΕΛ, Χρήστο Αλέκου.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι αυτό που απαιτεί το κόμμα του είναι «ισονομία και δίκαιη αντιμετώπιση των στελεχών του, που έχουν συλληφθεί ως ύποπτο». Επίσης, τόνισε ότι η αντίδραση του ΑΚΕΛ έγκειται στο ότι «προσπαθούν να στηθούν συγκεκριμένες καταθέσεις».

Κληθείς να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για «μηδενική ανοχή» στη διαφθορά, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν έχει καμία απολύτως διαφωνία με αυτή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Είναι και η δική μας η απαίτηση εκεί και όπου τεκμηριώνεται ότι υπάρχει διαφθορά, υπάρχει διαπλοκή, υπάρχει χρηματισμός και μίζες θα πρέπει σίγουρα να καταδιώκεται και να τιμωρείται με τον πιο αποφασιστικό τρόπο», κατέληξε.