Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 750.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ύστερα από τις καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσε το πέρασμα του τυφώνα Φίτοου από τη νοτιοανατολική Κίνα σήμερα, ενώ ένας άλλος τυφώνας αναμένεται να πλήξει τη νότια Ιαπωνία.

Ο Φίτοου έπληξε την πόλη Σαοτσένγκ στην επαρχία Φουτζιάν με ανέμους που έφθαναν σε ταχύτητα τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά αναμένεται να εξασθενίσει σύντομα καθώς κινείται προς την ενδοχώρα, ανακοίνωσε η Κινεζική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Γουεντζού της γειτονικής επαρχίας Ζετζιάνγκ--το ένα θύμα είναι ένας 55χρονος ο οποίος παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους κι έπεσε από ύψωμα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Μέχρι χθες το βράδυ, οι αρχές είχαν απομακρύνει από την Ζετζιάνγκ περίπου 574.000 ανθρώπους και 177.000 από την Φουτζιάν, αναφέρουν τα MME.

Σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ζετζιάνγκ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, ενώ αρκετά σπίτια κατέρρευσαν στην Γουεντζού, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια καθώς και πολλά αεροπορικά, σιδηροδρομικά και δρομολόγια λεωφορείων έχουν διακοπεί στην Ζετζιάνγκ, την Φουτζιάν και την γειτονική Ζιανγκξί από χθες Κυριακή.