Περισσότεροι από 330.000 μη προνομιούχοι Βούλγαροι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν δωρεάν προϊόντα διατροφής, δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων, Ντιμίταρ Γκρέκοφ, ο οποίος ανακοίνωσε την έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους πολίτες.

Ο κ. Γκρέκοφ τόνισε, στη διάρκεια εκδήλωσης στην έδρα του Βουλγαρικού Ερυθρού Σταυρού, ότι δυστυχώς φέτος οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη ανέρχονται σε 330.000, δηλαδή σε σύγκριση με το 2012 έχουν αυξηθεί κατά 26.000.

Το Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα για το 2013 έχει κόστος 19 εκ. ευρώ που καλύπτεται πλήρως από την ΕΕ χωρίς εθνική συγχρηματοδόητηση, ανέφερε ο κ. Γκρέκοφ.

Περίπου 16.000 τόνοι τροφίμων, αξίας 34,4 εκ. λέβα, θα παραδοθούν στους δικαιούχους και μόνο ο ΦΠΑ για τα προϊόντα θα καλυφθεί με χρήματα των φορολογούμενων πρόσθεσε ο υπουργός Γεωργίας της Βουλγαρίας.

Τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν είναι αλεύρι, ζάχαρη, μαγειρικό λάδι, γκοφρέτες, φακές, στιγμιαίος πουρές πατάτας, μαρμελάδα, μέλι, ρύζι και τα ξηρά φασόλια και έχουν ελεγχθεί από τη Βουλγαρική Υπηρεσία Τροφίμων.